TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Kapsamında KHAS’a 2 Yeni Proje Desteği

21 Şubat 2024

TÜBİTAK ARDEB 1001 programı 2023 yılı 2. Döneminde (G)eliştirilebilir puanı alarak revize proje önerilerini tekrar sunan Prof. Dr. Metin Kozak ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Ballı’nın projeleri desteklenmeye hak kazandı.

Bu son gelişme neticesinde 2023 yılı 2. döneminde üniversitemizden sunulan projeler için desteklenme oranı %38,8 oldu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak’ın “Destinasyon Pazarlamasında Müzik Videolarının Rolü: YouTube Üzerindeki Kullanıcı Etkileşimlerinin Yapay Zekâ Destekli Teknolojiler ile Analizi” başlıklı projesi ile Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim üyesi Dr. Tuğçe Ballı’nın “Asenkron Beyin Bilgisayar Arayüzü (BBA) Sistemleri için Yorumlanabilir Öznitelik Seçme ve Çıkarma Algoritmalarının Geliştirilmesi” başlıklı projesi desteklendi.

Projeleri desteklenen yürütücü ve araştırmacı akademisyenlerimizi kutlar, başarılar dileriz.